Waarvoor mogen ze mij in 2021 bellen?

waarvoor mogen ze mij in 2021 bellen?

Zelfstandig ondernemer betekent niet enkel werken voor mijn klanten en opdrachtgevers, maar ook werken aan mijn zaak. Daar heb ik o.a. vandaag de tijd voor genomen. Traditioneel sta ik bij de jaarwisseling stil bij hetgeen ik het afgelopen jaar gerealiseerd heb (wat voor 2020 natuurlijk wel heel bijzonder is). Ik neem onder loep wat goed en wat minder liep en welke factoren dit beïnvloed hebben. 2020 kende heel wat ups en downs, onzekerheden, annulaties, schrappingen van plannen,… Als ik echt eerlijk ben, zijn deze niet allemaal de oorzaak van dat ene virus dat ons allen overkwam. Maar ik heb ook nieuwe dingen geleerd, mijn aanbod anders aangepakt, ander aanbod gecreëerd en nieuwe kansen gekregen.

Stilstaan om van daaruit vooruit te komen

Het belangrijkste bij dit stilstaan is dat we tot inzichten komen en van daaruit vooruit kijken naar het komende jaar.

plannen voor 2021
 • Waar haal ik het meeste goesting, plezier en voldoening uit?
 • Wat heb ik gemist in 2020 en wil ik in 2021 zeker (terug) aanbieden?
 • Welke waren mijn successen? Wat ging er goed?
 • Welke doelen wil ik bereiken?
 • Wat wil ik realiseren in 2021?
 • Waar wil ik mijn energie in steken?
 • Wat wil ik schrappen uit het aanbod?
 • Klopt hetgeen ik aan het doen bent nog voor mij en voor mijn missie? Wat wil ik veranderen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik in 2021 meer leef in functie van dat wat ik belangrijk vind ipv geleefd wordt?

Allemaal vragen die meespelen in het plannen van 2021… Veel ideeën, ik ben natuurlijk niet voor niets een veelzijdig ondernemer met als talenten nieuwfreak en ideeënfontein. Veel plannen… Waar kies ik dan voor? Wat werk ik als eerste verder uit?

Vandaag en de afgelopen weken, heb ik nog maar eens ervaren dat het coaching van zelfstandige ondernemers mij echt een boost geeft. Niet direct in het opstellen van businessplannen, financieel plannen en dergelijke. Daar hebben anderen ongetwijfeld vee meer expertise in. In 2021 wil ik o.a. inzetten op het coachen en begeleiden van zelfstandige ondernemers als persoon. Ik heb dan ook ‘Voor een juweel van een ondernemer‘ op mijn website aangepast en dit aanbod meer aandacht gegeven. En plan nog extra aanbod voor zelfstandige ondernemers. (later meer)

Een oefening voor jou als ondernemer…

Vandaag wil ik jullie ook even doen stilstaan: Wat wil jij met jouw zaak in de wereld zetten dit jaar? Waar wil jij op inzetten? Welke verandering wil jij teweeg brengen? Wat wil je bijsturen? Hoe wil jij groeien als ondernemer? Hoe wil jij je onderneming doen groeien? Welke omzet staat daar tegenover? Welke kosten wil je maken: marketing, opleiding, uitbesteden van taken,… Geen gemakkelijke oefening, maar wel heel efficiënt. Het doet je goesting krijgen om aan de slag te gaan en deze doelen te bereiken.

De leukste en meest veelzeggende vraag die voor mij echt motiverend werkt: Waarvoor mogen ze mij in 2021 bellen?

Waarvoor mogen ze mij in 2021 bellen?
Waarvoor mogen ze mij in 2021 bellen?

Stel je een voor: De telefoon rinkelt… Je neemt op… Het is een potentiële klant met een vraag voor jou en jouw zaak… Jij voelt enthousiasme en blijdschap. Je hart maakt een sprongetje… Je denkt ‘Yes! Dat wil ik ik zeker doen! Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!

 • Waarvoor heeft deze klant jou gebeld? Wat was zijn vraag? .
 • Wie was deze klant?
 • Wat maakt jou zo blij? Wat maakte jou enthousiast?

Wil je hier graag ondersteuning bij?

Waarvoor mogen ze mij in 2021 bellen? Je kan SJIC coaching dus bellen, mailen, chatten,… voor een coachingstraject binnen het aanbod van ‘Voor een juweel van een ondernemer. Ik wil je luisterend oor en externe blik zijn, je eerlijke feedback geven, je een spiegel voorhouden, je inspireren en advies geven waar ik kan,… zodat jij vooruit kan kijken én vooruit kan werken vertrekkende waar je nu staat en wat je in de toekomst wil. We zetten samen alles op een rijtje.

Wist je dat je als zelfstandige ondernemer ook loopbaancheques kan aanvragen. Voor loopbaancoaching met loopbaancheques betaal je slechts €40,00 voor 4u coaching (of €80,00 voor 7u) en krijg je de rest kado van de Vlaamse overheid. SJIC werkt hiervoor samen met erkend loopbaancenter WISL.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *