Over Leen Van de Wouwer

VEELZIJDIG ONDERNEMER bij SJIC :  Coach – Trainer – Procesbegeleider …
inspirerend – waarderend – motiverend – creatief – talentgericht

Ik wil veel (misschien soms te veel) leren, weten, kennen, kunnen, bedenken en doen… Met veel dingen tegelijk bezig zijn, typeert me als geen ander.

Leen, Creatieve Generalist

Leen Van de Wouwer, mijn verhaal over wie ik allemaal ben.

limburg

Ik ben geboren op 06 november 1975 in Herenthout, Antwerpse Kempen. Als Kempenaar sta ik met mijn beiden voeten op de grond en ben ik vrij down-to-earth . Ik hou van eenvoud, geen glitter & glamour voor mij. Stille Kempen? Neen, zeker niet bij ons… Ik praat graag en veel.

In 2003 ben ik de liefde gevolgd naar Limburg. Ons huis in Zolder deel ik met mijn sportieve, gedreven man Peter en mijn creatieve, grootse dochter Ellen. Het leven in Limburg maakt me rustiger en misschien ook beter verstaanbaar 😉. Mama worden zorgde ervoor dat ik mijn focus heb verlegd van ‘bijna alleen maar hard werken’ naar ‘meer tijd vrij maken voor mijn gezin, familie en mezelf, naast hard werken’.

voetjes in de zee

Opgegroeid in een familie waar samen en vooral veel eten belangrijk is, heeft ik de passie voor eten en koken aangewakkerd. Als kleindochter van een slager ‘mag het een beetje meer zijn’. Ik ben graag onder de mensen tijdens een lekker etentje, bij een biertje /cavaatje of tijdens een avond gezelschapspelen mét chips natuurlijk! Ik shop graag. Gelukkig zorgt mijn maatje meer (ook schoenmaat), ervoor dat ik niet alles kan komen wat ik graag zie. Ik kom tot rust aan zee, liefst met mijn voeten in de golven, lekker verfrissend door het water stappen om daarna wat weg te zakken in het zand.

Als kind danste ik door het leven: jazz dans, klassiek ballet, dansexpressie,… Dit heeft zeker mijn interesse voor dans en de bredere culturele sector aangewakkerd. Je kan me regelmatig tegenkomen in een cultureel centrum of theater. Mijn creativiteit uit zich in mijn manier van denken én zeker ook in het maken van juwelen, keramiek, mozaïek, posts, tools, enz. in Canva; het volgen van creatieve workshops, het spelen met beelden en woorden,… Mensen inspireren vanuit een creatieve insteek, buiten het kadertje doet me deugd.

Ik ben enthousiast, spontaan in omgang en uiterste nieuwsgierig naar verhalen van mensen. Mijn 2022 ideeën per dag deel ik graag met anderen, in gedachten zie ik het allemaal al voor mij. In mijn communicatie ben ik direct en recht door zee, soms misschien confronterend. Hierdoor zet ik mezelf én anderen aan tot actie en verandering. Met een kwinkslag en wat humor, kan ik een luchtig sfeer creëren. Stop me niet in een hokje, want ik breek letterlijk en figuurlijk uit. Ik hou van vrijheid en zelfstandigheid.

pauw Ivan Botha

Dieren waar ik met verwondering naar kijk? Een pauw omwille van zijn prachtige kleuren en trots. Hij durft de volle aandacht naar zich toe trekken en langs alle kanten tonen waar hij voor staat. Maar ook een roofvogel die geduldig met volle focus boven zijn prooi zweeft om dan in actie te komen, recht op zijn doel af. De pauw en de roofvogel neem ik mee in mijn coaching met als doel voor de klanten: durven stralen en jezelf waarderen, focus zoeken en doelgericht in actie komen.

Wat ik belangrijk vind in mijn leven en werk is WAARDERING. Waarderen wie je bent en wie je kan zijn op eerder welk moment van je leven. Alles wat mogelijk is, zit al ergens in ons, soms nog klein en onzichtbaar, soms heel obvious…

WOUW, zie wat er al is… WOUW, zie wat ik allemaal al doe… WOUW, hoor wat ik vertel… WOUW, daar had ik nog nooit bij stilgestaan… WOUW, dat had ik niet verwacht…. 
Ik ondersteun en inspireer veelzijdige mensen om samen de ‘WOUW’ bij zichzelf en bij anderen te ontdekken. Zo ervaren ze verwondering voor wat er al is en wat mogelijk wordt. Ze krijgen goesting om steeds een (klein) stapje verder vooruit te gaan in verschillende richtingen.
Misschien staat er daarom WOUW in mijn familienaam?!

Leen Van de WOUWer

Leen Van de Wouwer (tot) in (de) puntjes:

Getest : Multipotential – Beelddenker – ENFP – Gangmaker – Visueel-ruimtelijk – Verkenner – Inspirator

 • Talenten : Groeimotor – Nieuwfreak – Ideeënfontein – Buikdenker – Creatieve maker – Woordkunstenaar
 • Kerntalenten Buckingham: WOOW – strategisch – love of learning – sociaal intelligent – creatief

Opgeleid:

 • Lerarenopleiding Afdeling Onderwijzeres
 • Licentiaat Sociale en Culturele Agogiek
 • The Appreciative Inquiry Certificate in Positive Business & Society Change
 • Creative Problem Solving
 • ‘Krachtig Coachen’ & ‘Creatief Coachen’
 • Inspirerend coachen
 • Leertraject ‘Re-authoring the World’ 2016-2018
 • Opleiding Creatieve Generalisten
 • Opleiding Stress- en Burnoutcoach
 • Multipationate Coaching Academy

Gewerkt als :

 • Coach – Docent – Praktijkbegeleider bij UCLL VZW, lerarenopleiding, Hasselt
 • Lesgever creatieve workshops – juwelen bij Veritas en Femma
 • Projectmedewerker Stebo-Academie bij Stebo VZW, Genk
 • Vormingsmedewerker / trainer bij Agora VZW, Heusden-Zolder
 • Coördinator bij Dienstenchequebedrijf Kluster cvba-so, Genk
 • Proeftuincoördinator Leren Thuis Leren  bij Stad Hasselt, Afdeling Welzijn
 • Cultuurfunctionaris – Stafmedewerker bij Cultureel Centrum Leopoldsburg VZW
 • Projectmedewerker Sibekem bij vzw Web, project Sibekem, Geel
 • Medewerker Dienst Animatie bij Provinciaal Recreatiecentrum De Schorre,  Boom
 • Educatief Medewerker Gewest Turnhout bij Gezinsbond, Brussel