SJIC Collectie Route Zwarte Goud

Bij het project ‘Geschakeld’ vertrekken we vanuit de grillige lijnen van het Limburgs fietsroutenetwerk en creëren een geheel van mooie patronen waarbinnen we zelf de route en de richting bepalen. Limburg is de eerste provincie met een fietsroutenetwerk in het groen, een web vol knooppunten met een waaier aan mogelijkheden. Jij bepaalt zelf de richting, het traject, de afstand, … De ontworpen patronen symboliseren het netwerk dat ons via herinneringsplaatsen in verbinding brengt met het verleden en de industrie – een industrie die de diversiteit in onze samenleving sterk heeft bevorderd. ‘Geschakeld’ schakelt tussen oude ambachtelijke technieken en de nieuwste technologieën waardoor nieuwe verbanden en cross-overs in het maaklabo ontstaan.

In deze collectie experimenteert SJIC voluit met de Lasercutter van Modeincubator MIA-H. Uit verschillende grondstoffen zoals plexiglas en leder laser ik verschillende schakels en ringen, die verwekt werden tot prachtige juwelen.

6 modellen
5 kleuren
  • RIngen, verkrijgbaar in 5 kleuren en 6 modellen, vrij te combineren
  • Schakels  Route Zwarte Goud verkrijgbaar in 5 kleuren, 2 modellen en verschillende groottes verwerkt in kettingen, oorbellen,…

Het project ‘Geschakeld’ met bijhorende pop-upshop is een project van Inducult 2.0 i.s.m. Stebo Vzw en Mia-H
Je vindt er ambachtelijke producten zoals juwelen, keramiek en textiel gemaakt met de meest hedendaagse technieken met werk van:
* Kathleen Bessemans – Catti
* Katja Noelmans – Souvenirs@katjanoelmans
* Leen Van de Wouwer – SJIC
* Sofie Hermans textile & surface design
* Julie Van den Boorn – Pour